Vervoer

Openbaar vervoer

Iedereen gebruikt wekelijks wel openbaar vervoer. Maar hoe zit het nou met het openbaar vervoer in Amsterdam? Als je Amsterdam Centraal Station uitloopt zul je gelijk trams zien. Door het uitgebreide tram, bus en metronetwerk van Amsterdam kun je met deze openbare voertuigen door heel Amsterdam reizen. Overal in Amsterdam staan bij de verschillende haltes wel borden met de huidige vertrektijden van uw traject.

Uiteraard rijden er ook verschillende buslijnen in Amsterdam, maar deze zult u in het centrale gebied minder zien doordat auto’s en bussen niet gestaan zijn daar.

Het is erg handig om uw reis alvast van te voren alvast te plannen. Wilt u van te voren plannen? Dat kan op websites en/of apps zoals 9292, GVB en NS Reisplanner. Hierin kun je alles gemakkelijk inplannen, zie je de actuele reistijden en eventuele storingen. Hou wel rekening met overstaptijd en eventuele vertragingen!

Als u tram 4 en tram 52 vanaf Amsterdam Centraal neemt kunt u direct de stad in. U kunt bij de Dam uitstappen als je vanaf daar verder te voet wilt maar, als je wilt kan je blijven zitten en er bij Rokin, Rembrandtplein of Waterlooplein uit. 

Deze gezellige plekken in hartje Amsterdam zitten vol met verschillende leuke locaties vol met winkels, restaurants en musea en andere faciliteiten. Bekijk ook zeker onze bezienswaardigheden pagina voor meer informatie hierover.

Als er storingen zijn zullen de apps dit direct aangeven. Als u dit niet checkt met de apps, zijn er altijd infobalies op het station waar u zich bevind! Er zijn natuurlijk ook altijd andere treinen, bussen en trams die op een andere tijd naar de zelfde plek gaan!

Taxi Services

Heeft u geen OV kaart of geen zin in het openbaar vervoer? Maakt u zich dan geen zorgen! Amsterdam maakt natuurlijk ook veel gebruik van taxiservices. Daarnaast is de Uber natuurlijk ook nog een optie. Hiervoor gebruik je de apps of de websites, en werken net zoals de OV apps en websites. U kunt erg gemakkelijk een Uber huren. Uber verbindt via zijn app/website klanten met aanbieders van personenvervoer. Dit zullen mensen zijn met een vaak vrijwel hun eigen privé auto.

Op TCTaxi kunt u meer informatie vinden en ook een directe link naar de app om zo een taxi gemakkelijk te kunnen huren.

U kunt vanaf Amsterdam Centraal een Taxi bellen maar als u op de juiste locaties staat die op de website staan kunt u vanaf daar ook een Taxi bellen.

Het tarief voor een personenauto met maximaal 4 personen is € 3,29.

Voor een busje is het vanaf € 6,69 voor 5 tot 8 personen. 

Natuurlijk als u uw rit boekt via de al eerder aangegeven app van TCTaxi dan weet u gelijk hoeveel uw gaat kosten.

Parkeerplekken

Met de auto of fiets? En u weet niet waar u uw voertuig moet neerzetten? Wij hebben een oplossing. Door heel Amsterdam zitten er parkeerplekken zowel voor autos als fietsen. 

Voor autos raden wij QPark Byzantium en Parkeerplek Waterlooplein aan. Vanaf hier is de stad heel makkelijk te bereiken. 

De tarieven hiervoor verschillen maar het gemiddelde is 4-6 euro per uur. 

Voor fietsen zijn er fietsenstalling. Hier zijn er ook genoeg van rondom en in de stad zelf. 

De tarieven zijn als volgt:
De eerste 24 uur dat je je fiets in de stalling zet zijn gratis. Moet je je fiets nog langer in de stalling zetten? Dan word de prijs € 1,25 per 24 uur. Dit geldt ook voor als.u een bakfiets, ligfiets of elektrische scooter hebt.

Benzinescooters zijn helaas niet toegestaan in de stallingen.

Stallen die in de buurt van het centrum liggen zijn:

  • Fietsenstalling Beursplein
  • Fietsenstalling Ceintuurbaan
  • Fietsenstalling Beursplein