Medischze Zorg

Ziekenhuizen

Ongelukje gehad? Geen zorgen! Het ziekenhuis is niet ver van u. Rondom Amsterdam zijn er genoeg EHBO plekken en ziekenhuizen! 

Op deze website kunt u precies zien waar de ziekenhuizen zich bevinden. Het is handig want u kunt ook gelijk zien welke het best word beoordeeld. 

Hier onder kunt u ook onder andere ziekenhuizen, tandartsen en pijnbehandelcentra vinden die wij aan u aanbieden. Deze bedrijven hebben hun vertrouwen en vaardigheden door de jaren heen laten zien en bieden daarom top kwaliteit aan.

AMC

Het Academisch Medisch Centrum of AMC is een academisch ziekenhuis en medische faculteit in Amsterdam.

Jaarlijks worden er 56.000 patiënten in het AMC opgenomen. Voor een deel van Amsterdam en voor de inwoners van de Gooi- en Vechtstreek speelt het AMC de rol van ‘algemeen’ ziekenhuis. Daarnaast biedt het AMC ook nog specialistische zorg.

Dit is de zorg die samengevoegd word met bijzondere, vaak ook dure en ingewikkelde diagnostiek en behandeling. 

Het AMC ligt in de wijk Bullewijk aan de zuidwestkant van Amsterdam-Zuidoost, tegen de grens met Abcoude nabij bij de kruising van de A9 en de A2 en de spoorlijn Amsterdam – Utrecht.

Het AMC Ziekenhuis was met een loopbrug verbonden met station Holendrecht. Helaas is deze loopbrug door de werkzaamheden tussen 2018 en 2020 gesloopt.

Hier stoppen naast sprinters ook de metrolijnen 50 en 54. Er is ook een busstation hiernaast met verschillende buslijnen met onder andere de GVB-lijnen 41 en 47 en Syntus lijn 120.

Tot het jaar 2010 was het eindpunt van de GVB buslijn het AMC-terrein.

In het centrum van Amsterdam waren er vroeger twee grote ziekenhuizen: het Binnengasthuis en het Wilhelmina Gasthuis. Het Binnengasthuis was zeer oud geworden tegen die tijd.

Ook de Faculteit der Geneeskunde van de UvA kreeg een nieuw gebouw door dezelfde reden. In het jaar 1988 fuseerde ook het Emma Kinderziekenhuis met het AMC Ziekenhuis. In circa 1980 kwam de nieuwbouw in fases en werd het AMC gebouw in 1983 officieel een echt ziekenhuis.

De vier architecten die betrokken waren waren Dick van Mourik en Marius Duintjer, Istha, Kramer & Van Willegen. Het AMC bestaat uit meerdere gebouwdelen met grote en ruime, overdekte straten en pleinen ertussen.

De architectuur karakteriseert zich door bijna alleen gebruik te maken van zichtbaar beton, zowel buiten als binnen.

Het ziekenhuis is natuurlijk niet compleet zonder een uitgebreide kunstcollectie. Het AMC heeft voornamelijk binnen kunst.

De Vlaggenmast van Marte Röling bevindt zich bijvoorbeeld in de openbare ruimte van het AMC gebouw.

Tandartspraktijken

Heeft u kiespijn of wilt u gewoon bij een Tandarts een afspraak maken? Tandartspraktijk René is dan iets voor u.

Bij Tandartspraktijk René in Amsterdam Osdorp bent u ook altijd welkom! Daar hebben ze milieuvriendelijke, algemene tandheelkunde en biologische tandheelkunde. Ook zijn uw kinderen daar van harte welkom in de praktijk.

U kunt bij Tandartspraktijk René zich direct online inschrijven. Mocht u nog niet overtuigd zijn dan is er nog altijd de optie om contact op te nemen met de praktijk of de  succesverhalen van andere patiënten lezen. Tandartspraktijk René heeft ook een praktijk in het engels!

Pijnbehandelcentra

Heeft u last van pijn of neuropathische pijn? U kunt dan direct door naar Excellent Klinieken in 1 van de 2 praktijken in Zoetermeer of Dordrecht. Excellent Klinieken heeft een pijnbehandelcentrum en een neurologisch centrum waar ze uw pijnklachten kunnen verminderen. Op de website vind u allemaal nuttige informatie over allemaal verschillende behandelingen waar zeer ervaren artsen u graag behandelen. Het beste aan Excellent Klinieken is dat de wachttijden zeer kort zijn en dat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Wilt u een Afspraak maken bij Excellent Klinieken? Neem dan direct contact met ze op.