Bezienswaardigheden

Openbare plekken

Als je door Amsterdam loopt zie je gelijk allemaal beelden, pakhuizen en monumenten om je heen. Bijvoorbeeld als je vanaf Amsterdam Centraal de stad binnenloopt zul je je gelijk bevinden op het Damplein. Als je dan om je heen kijkt zul je drie belangrijke punten zien. Het nationaal monument, het koninklijk huis en de nieuwe kerk. Deze kunt u alle drie bezoeken op de dezelfde dag.

Op het damplein word ook jaarlijks de dodenherdenking gehouden.

In Amsterdam zijn ook talloze winkels u zich kunt bevinden. Richting Kalverstraat zijn de designerwinkels maar iets verder lopen en de boekenwinkels zitten opeens op uw schoot. 

Als u wat wilt bezoeken, moet u dat van te voren boeken online!

Grachtentour

Een populair en stereotypisch uitje is natuurlijk met de boot door de grachten heen gaan en daar een tour volgen. Maar, wij zijn hier om te zeggen dat het onwijs leuk is om dat te doen. Daarom zijn er genoeg tour-guides die op u aan het wachten zijn tegenover Amsterdam Centraal die u direct in de gracht kan zetten en de reis van uw leven te geven. 

Dit kan uiteraard op elk moment van de dag. U moet dit wel van t voren inplannen want vooral nu met Corona is het bijna niet mogelijk om zo spontaan in een boot te stappen. U kunt dit een week van te voren doen maar ook een dag van te voren. De website geeft van zelf aan of er nog plek is of niet! De boot komt in verschillende vormen en maten. U kunt een normale gracht tour doen maar er zijn ook pannekoekenboten en ja, je raad het al, wietboten. 

Wij raden je in iedere geval aan om Canal Cruise Amsterdam  te ontdekken!

Musea

Kunstenaren hebben we genoeg in Nederland. En daarom hebben we ook genoeg Musea in Amsterdam! 

Het museum dat het meest bekendst is in Amsterdam is natuurlijk het Rijksmuseum. Hier zult u schilderijen van zowel Rembrandt zien als Van Gogh. Klik hier voor de routeplanning!

Tegenover het rijksmuseum bevind zich het museumplein. Hier omheen zitten allemaal soorten musea maar een steekt uit. Dat is natuurlijk het Van Gogh museum! Hier kunt u natuurlijk alles van Van Gogh zien, leren en weten. 

En als laatst om nog iets modernere geschiedenis te leren is er natuurlijk ook het Anne Frank huis. Hier staat het echte huis waar Anne Frank zich verstopte in 1944/1945 in het achterhuis. Klik hier voor de routeplanning.

Routeplanner

Natuurlijk hebben we voor u ook een route geplanned voor u als u door de stad heen wilt lopen maar niet zo zeer weet wat u precies wilt doen. 

Hiernaast ziet u een kaart die we hebben gemaakt.

Je start hier bij Amsterdam Centraal Station. Vervolgens loop je het hele damrak af en zul je jezelf bevinden precies op het dam. Hier zijn meerdere dingen te zien zoals boven eerder aangegeven. Daarna loop je naar rechts en een stukje rechtdoor en dan zul je bij het Anne Frank huis zijn. Eenmaal klaar daar dan is er een lange wandelroute tot je bij Museumplein aankomt en je direct naar het Rijksmuseum kan. Daarnaast is natuurlijk ook het Van Gogh museum.  

Nu de route terug! Je kan of door de rijksmuseum poort lopen of je kan er omheen gaan. In ieder geval moet je weer terug rechtdoor. Je zult ook naast allemaal winkeltjes lopen dus neem gerust even een kleine pauze en ontdek Amsterdam zelf.

Het Rembrandtmuseum ligt direct op ons pad. Natuurlijk is het optioneel om hier heen te gaan maar we raden het zeer aan. 

Nog een klein bezoekje aan de Oude Kerk en onze reis is compleet!

Hopelijk heeft u genoten van deze wandelroute en raad u deze ook aan.